Kladdig 'baked oatmeal' mugcake
I förrgår så gjorde jag en choklad och banan mugcake (baked oatmeal). Vissa mugcakes blir sega och får lite gummikonsestens men den här blir kladdig.
Kladdig banan och choklad mugcake:
(1 STOR)
1 ägg
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokos
1 mosad banan
Rör ihop ägg och havregryn. Ha i mjölk. Blanda bakpulver, vaniljsocker och kakao försig och ha sedan i smeten. Ha i kokos och mosadbanan.
Lägg i en stor mugg eller skål. Kör i micron i ca 3-4 minuter. Känn med en sticka eller tandpetare i kanterna att den är fast, eftersom den är kladdig i mitten så går det inte att känna där.
Jag gjorde en vanilj creme fraiche till. Man kan andvända yoghurt lika väl.
2-3 msk creme fraiche/yoghurt
1-1,5 tsk vaniljsocker
Sen hade jag lite tinade hallon och några valnötter till :)